Οικονομία

Εντός 15νθημέρου η πρόταση για ρύθμιση χρεών στην Εφορία

Η επικείμενη έκδοση δεκαετούς ομολόγου και τα… 18 νομοσχέδια που έρχονται. Πρόταση για ρύθμιση οφειλών στην Εφορία καταθέτει το υπουργείο Οικονομικών. Τα σενάρια για αναδρομικά μετά ή πριν τις τελικές αποφάσεις του ΣτΕ.

Σε ένα μπαράζ θετικών ειδήσεων με 18 νομοσχέδια το επόμενο διάστημα ποντάρει η κυβέρνηση, βάζοντας κάθε άλλο παρά στον πάγο τις ρυθμίσεις οφειλών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ανοίγοντας «παράθυρο» για καταβολή αναδρομικών στη βάση των αποφάσεων του ΣτΕ για ορισμένες από τις μνημονιακές περικοπές σε Δώρα και συντάξεις, επιχειρώντας άμεση άρση των ενστάσεων των θεσμών για τα κόκκινα δάνεια και βλέποντας στον κοντινό ορίζοντα έκδοση δεκαετούς ομολόγου από το ελληνικό δημόσιο.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε, χθες, την έντονη δυσαρέσκειά του αναφορικά με τις διατυπώσεις της Κομισιόν στο θέμα των ρυθμίσεων οφειλών.

Η εικόνα που μετέφερε η τελευταία μέσω της έκθεσής της ήταν ότι η κυβέρνηση βάζει στον «πάγο» τις ρυθμίσεις, δηλώνοντας παράλληλα την πάγια αντίθεση των θεσμών στις διευθετήσεις οι οποίες «χαλάνε» την κουλτούρα πληρωμών. Κατά τις πληροφορίες, ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου οι θεσμοί είχαν ενημερωθεί για τις σχετικές προθέσεις της κυβέρνησης, με τη διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός και τα θέματα αυτά δεν πρόκειται να ανακύψουν στη διάρκεια της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close