Ιατρικά Νέα

Ερευνητικό κέντρο επενδύει σε νέα γενιά φαρμάκων

Ένα νέο ερευνητικό κέντρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ονομάζεται Medicines Discovery Institute, έχει ως στόχο να φέρει μια νέα γενιά φαρμάκων σε ασθενείς, πρωτοπορώντας με τις τελευταίες τεχνικές βιοϊατρικής και φαρμακολογικής έρευνας. Το Ινστιτούτο Ιατρικών Ανακαλύψεων έχει αναπτυχθεί από ακαδημαϊκούς από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ. Το επίκεντρο του ινστιτούτου θα είναι μια νέα γενιά φαρμάκων για την ψυχική υγεία και τις συνθήκες του κεντρικού νευρικού συστήματος. Πρόκειται για μια περιοχή που θεωρείται ότι δεν εξυπηρετείται επαρκώς από πλευράς κλινικής ανάγκης.

Η στήριξη για το Ινστιτούτο Ανακάλυψης Φαρμάκων προέρχεται από μια κοινοπραξία κυβερνητικών φορέων, μεταξύ των οποίων η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Ουαλίας, το Συμβούλιο Χρηματοδότησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης για την Ουαλία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Αυτά τα όργανα, μαζί με το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, έχουν συγκεντρώσει 14 εκατομμύρια λίρες (19 εκατομμύρια δολάρια) στο έργο. Το Ινστιτούτο βρίσκεται στο πανεπιστήμιο, στη Σχολή Βιοεπιστημών. Εκτός από την έρευνα, το ινστιτούτο θα βοηθήσει στην κατάρτιση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών ώστε να καταστούν ηγέτες ως επιστήμονες των φαρμάκων.

Ένας από τους πρώτους τομείς έρευνας που το νέο κέντρο θα εξετάσει είναι η ανάπτυξη φαρμάκων κατά του άγχους. Έχει σημειωθεί μικρή ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα όσον αφορά τα νέα φάρμακα. Αυτό το ερευνητικό θέμα θα υποστηριχθεί με επιχορήγηση 3,5 εκατομμυρίων λιρών (5 εκατομμύρια δολάρια) από το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας.

Ένας δεύτερος ερευνητικός χώρος θα επιδιώξει να βελτιώσει τα φάρμακα για όσους έχουν εύθραυστο σύνδρομο Χ . Το σύνδρομο Fragile X συνυπάρχει με τον αυτισμό σε πολλές περιπτώσεις και αποτελεί υποψία γενετικής αιτίας του αυτισμού σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτή είναι μια κληρονομική αιτία πολλών τύπων μαθησιακών δυσκολιών. Η έρευνα θα εξετάσει μια πρωτεΐνη που ρυθμίζει τις συνδέσεις μεταξύ των νευρικών κυττάρων. Ο στόχος θα είναι να καταλήξουμε σε ένα φάρμακο που να μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα με την πρωτεΐνη. Εκτός από την εξέταση αυτών των αρχικών ερευνητικών τομέων και τη συμβολή στην ανάπτυξη μιας νέας γενιάς επιστημόνων με συγκεκριμένες δεξιότητες, αναμένεται ότι το έργο θα συμβάλει στην ενίσχυση της στάσης της Ουαλίας ως επιστημονικής περιοχής αριστείας.

Σχολιάζοντας το νέο ινστιτούτο, ο Υπουργός Παιδείας της Ουαλίας κ. Kirsty Williams δήλωσε : “Η επένδυση σε νέες επιστημονικές έρευνες είναι ζωτικής σημασίας για τα πανεπιστήμια μας και για τη μακροπρόθεσμη υγεία της ευρύτερης οικονομίας της Ουαλίας. Το Ινστιτούτο Φαρμάκων θα παρέχει τις εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης που απαιτούνται για την υποστήριξη της πρωτοποριακής έρευνας και την περαιτέρω ανάπτυξη της ικανότητάς μας να παράγουμε συναρπαστική και συχνά μεταβαλλόμενη έρευνα εδώ στην Ουαλία».

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close