Ιατρικά Νέα

“Κόκκινη κάρτα” από τους εργαζόμενους στα ΕΚΑΒ σε νέα τροπολογία

Την απόσυρση και επαναδιατύπωση της τροπολογίας που προβλέπει νέες μεταθέσεις ζητούν οι εργαζόμενοι στα ΕΚΑΒ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι ζητούσαν εδώ και χρόνια να υπάρξει ρύθμιση για τη διαδικασία μετακίνησης των πληρωμάτων, ενώ επανειλημμένα έχουν καταγγείλει «ρουσφετολογικές» μετατάξεις, που αποδυναμώνουν την επιχειρησιακή ικανότητα του κέντρου.

Ωστόσο, τόσο το Σωματείο του ΕΚΑΒ Αθήνας όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ δηλώνουν διαφωνία με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και η οποία προβλέπει μετακινήσεις υπαλλήλων με απόφαση του προέδρου, είτε μετά από αίτηση του υπαλλήλου, είτε για να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες.

Σύμφωνα με το Σωματείο, η ρύθμιση μοριοδοτεί μόνο οικογενειακή κατάσταση και χρόνο υπηρεσίας ενώ παραλείπει τα υπόλοιπα κριτήρια που ορίζει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας (πχ. συνυπηρέτηση, εντοπιότητα). Η Πανελλήνια Ομοσπονσδία απορρίπτει τις μετακινήσεις για έκτακτες ανάγκες και υποστηρίζει πως οι μεταθέσεις πρέπει να γίνονται με συγκατάθεση των εργαζομένων και την σύμφωνη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έχουν καταθέσει αιτιολογημένη πρόταση για την έκδοση Κανονισμού Μεταθέσεων, ζητούν να αποσυρθεί η επίμαχη τροπολογία και να υπάρξει διάλογος για το ζήτημα των μετακινήσεων.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close