Ειδήσεις ΗμέραςΚόσμοςΟικονομία

Ανησυχία στην ΕΕ για το ενδεχόμενο επιπρόθετων δασμών Τραμπ στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Βέβαιος ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν θα επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς, τις προσεχείς ημέρες, στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που εισάγονται στις ΗΠΑ, εμφανίστηκε ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Ο Τραμπ θα κατακρίνει λιγάκι, αλλά δεν θα υπάρξουν τελωνειακοί δασμοί στα αυτοκίνητα» ευρωπαϊκής προέλευσης που εισάγονται στις ΗΠΑ, τόνισε συγκεκριμένα ο Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

«Δεν θα το κάνει», επιμένει ο πρόεδρος της Κομισιόν και τονίζει απαντώντας σε ερώτηση που του υποβάλλεται «μιλάτε για κάποιον απόλυτα ενημερωμένο».
«Τρέμουν» τους δασμούς γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ΗΠΑ αναμένεται να αποφασίσουν ως τα μέσα Νοεμβρίου αν θα αυξήσουν τους δασμούς στα αυτοκίνητα, τμήματα και ανταλλακτικά τους που εισάγουν από την ΕΕ. Τον Μάιο ο Τραμπ ανέβαλε για έξι μήνες, ως τα μέσα Νοεμβρίου, τη λήψη απόφασης για την επιβολή αυτών των επιπρόσθετων δασμών.

Εάν επιβληθούν τέτοιοι, θα πλήξουν πάνω από όλες τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι Volkswagen, BMW και Daimler. Την 3η Νοεμβρίου ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ μπορεί να μην επιβάλλουν επιπρόσθετους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα.

«Ελπίζουμε ότι οι διαπραγματεύσεις που είχαμε με τις εταιρείες για τα επενδυτικά σχέδιά τους θα καρποφορήσουν τόσο ώστε να μην θεωρηθεί αναγκαίο να εφαρμοστεί» το σχέδιο επιβολής επιπρόσθετων δασμών, είπε ο Ρος στην τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg. «Είχαμε πολύ καλές συνομιλίες με τους Ευρωπαίους, τους Ιάπωνες και τους Κορεάτες φίλους μας», που παράγουν τα περισσότερα αυτοκίνητα τα οποία εισάγονται στην αμερικανική αγορά, πρόσθεσε.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close