Ειδήσεις ΗμέραςΕλλάδαΙατρικά ΝέαΟικονομίαΠερίθαλψη & Ασφάλιση

Αντικαπνιστικός νόμος: «Τσουχτερά» τα πρόστιμα για τους καπνιστές, από 100 έως 3.000 ευρώ

Ιδιαίτερα τσουχτερά πρόστιμα προβλέπει για τους παραβάτες ο νέος αντικαπνιστικός νόμος που παρουσιάστηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Την ώρα που οι πρώτες κυρώσεις επιβλήθηκαν σε καπνιστή και ιδιοκτήτη καταστήματος στη Λαμία, σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η τηλεφωνική γραμμή 1142 όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να ενημερωθεί αναλυτικά για το τι προβλέπει η νομοθεσία. Παράλληλα, στην γραμμή ο καθένας μπορεί να αναφέρει περιστατικά παραβίασης του αντικαπνιστικού νόμου, αλλά και να ζητήσει βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος.

Αντικαπνιστικός νόμος: Τα πρόστιμα για τους καπνιστές

Οπως προαναφέρθηκε κατά την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καπνίσματος -που βασίζεται σε 4 άξονες- γνωστοποιήθηκαν και τα πρόστιμα για τους καπνιστές, τα οποία ξεκινούν από 100 ευρώ και φτάνουν έως τις 3.000 ευρώ. Συγκεκριμένα:

200 ευρώ για όσους καπνίζουν σε υπαίθριους χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ψυχαγωγίας και συγκέντρωσης ανηλίκων
200 ευρώ για όσους καπνίζουν σε κλειστούς χώρους νοσηλευτικών ιδρυμάτων & φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας
200 ευρώ για όσους καπνίζουν σε χώρους παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, παιδότοπων κλειστών & υπαίθριων και όλων των ιδρυμάτων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημόσιων & ιδιωτικών,
100 ευρώ για όσους καπνίζουν στους λοιπούς κλειστούς ή στεγασμένους χώρους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους παροχής εργασίας, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,
1500 ευρώ για όσους καπνίζουν μέσα σε οχήματα που επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών (3000 ευρώ για τον οδηγό)

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close