Ειδήσεις ΗμέραςΚόσμος

Αυστραλία: Σε καταφύγια χιλιάδες κάτοικοι από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, δεν κατάφεραν να φύγουν έγκαιρα από τα σπίτια τους, την ώρα που 71 εστίες φωτιάς καίνε τεράστιες εκτάσεις.

Οπως αναφέρει το Reuters, οι αρχές έχουν στείλει 11 ειδοποιήσεις για εκκένωση σε αρκετές κοινότητες, καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει εκτός ελέγχου. Χιλιάδες κάτοικοι στις γύρω περιοχές, πήγαν σε καταφύγια, καθώς δεν ήταν δυνατή η προσπάθεια να απομακρυνθούν. Οπως ανέφερε η πυροσβεστική, αρκετοί καθυστέρησαν να φύγουν, με αποτέλεσμα να πρέπει να μεταφερθούν σε καταφύγια. Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στη πολιτεία, ανέφερε πως περιμένει να χειροτερέψει η κατάσταση, εξαιτίας των ανέμων που αναμένονται πιο ισχυροί.

«Η κατάσταση μόνο θα χειροτερέψει το απόγευμα καθώς οι καιρικές συνθήκες θα χαλάσουν. Περιμένουμε να δυναμώσουν οι άνεμοι», ανέφερε στους δημοσιογράφους. Οι πυρκαγιές έχουν στοιχίσει ήδη τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ 150 σπίτια έχουν καταστραφεί.

Χιλιάδες εκ των κατοίκων που άφησαν τα σπίτια τους, έχουν μεταφερθεί στη πόλη Γουότσοπ, 400 χιλιόμετρα βόρεια του Σίδνεϊ και τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης, καθώς κι εκεί η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα.

«Εχουμε μεταφέρει τουλάχιστον 350 άλογα επίσης. Ίσως και περισσότερα. Εχουμε πρόβατα, σκυλιά, γουρούνια και άλλα ζώα που μεταφέρουμε στη περιοχή», είπε ο Νιλ Κουμπς, πρόεδρος της Κοινότητας της πόλης, που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο.

Από τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι καπνοί έχουν φτάσει ακόμη και στη πόλη του Σίδνεϊ. Οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να πάρουν μέτρα και να μένουν εντός των σπιτιών τους, αποφεύγοντας να εισπνεύσουν τους καπνούς. Την ίδια ώρα, 600 σχολεία και κολέγια θα παραμείνουν κλειστά σε όλη την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close