Ειδήσεις ΗμέραςΕλλάδα

Αυτά τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Αττική – Εξαιτίας του σεισμού του Ιουλίου

Την Τετάρτη θα χτυπήσει το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, ωστόσο ορισμένα σχολεία στην Αττική δεν γίνεται να λειτουργήσουν εξαιτίας των ζημιών από τον σεισμό στις 19 Ιουλίου, με επίκεντρο στη Μαγούλα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα σχολεία που δε θα ανοίξουν βρίσκονται στο Χαϊδάρι, την Πετρούπολη, το Νέο Ηράκλειο και το Αιγάλεω.

«Έχουμε φροντίσει τα παιδιά να πάνε σε όμορα σχολεία, σε διπλανά δηλαδή σχολεία. Δε θα έχουμε μετακινήσεις παιδιών. Το 17ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει ακριβώς δίπλα που είναι το 2ο Γυμνάσιο, που είναι σχεδόν συστεγαζόμενα. Το 7ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει δίπλα που είναι το 4ο Γυμνάσιο και το 11ο Δημοτικό θα πάει στο 20ο Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω», δήλωσε ο Σταύρος Αδάμης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Αιγάλεω Νίκος Ασημακόπουλος δήλωσε ότι τέσσερα έως πέντε σχολεία παρουσίασαν προβλήματα και πρόσθεσε πως έχουν βρεθεί λύσεις σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. «Προέχει η ασφάλεια των μαθητών και καθηγητών και στη συνέχεια, εφόσον είμαστε σίγουροι και έχουμε τις υπογραφές των μηχανικών, θα μπορέσουμε να επιδιορθώσουμε τις ζημιές», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός που έπληξε την πρωτεύουσα στις 19 Ιουλίου 2019 και ώρα 14:13:14, υπολογίζεται στους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σύμφωνα και με επίσημες δηλώσεις των σεισμολόγων και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο δυτικό τμήματα του ρήγματος της Πάρνηθας το οποίο δεν είχε σπάσει από τον σεισμό του 1999, με επίκεντρο την Μαγούλα Αττικής, έχοντας εστιακό βάθος 5 μόλις χιλιομέτρων.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close