Ειδήσεις ΗμέραςΕλλάδα

Βάσεις 2019: Πτώση σε 286 σχολές και τμήματα! – Αυξήθηκαν μόνο σε 35

Η ανακοίνωση των βάσεων 2019 από το υπουργείο Παιδείας ήταν όπως λίγο-πολύ αναμενόταν. Πτώση των βάσεων εισαγωγής στις περισσότερες σχολές, είσοδος ακόμα και βαθμό κάτω από τη βάση.

Αλλά μια δεύτερη ανάγνωση στα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν αποτυπώνει την πανωλεθρία όσον αφορά τις βάσεις 2019. Και αυτό γιατί σε 286 πανεπιστημιακές σχολές και τμήματα, για όσους έδωσαν Πανελλήνιες Εξετάσεις από ημερήσια ΓΕΛ, σημειώθηκε πτώση βάσεων! Τα… πρωτεία στην κατηγορία με τη μεγαλύτερη πτώση βάσεων κέρδισε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Χίος), καθώς οι βάσεις εισαγωγής έπεσαν κατά 4.700 μόρια. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκαν σε 5.305 μόρια, από 10.005 μόρια το 2018. Ακόμα δύο τμήματα που εδρεύουν στη Χίο βρίσκονται στο Top 4 με τη μεγαλύτερη πτώση βάσεων. Το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού (με πτώση 4.315 μορίων) και το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (πτώση κατά 4.317 μόρια).

Όσον αφορά τις σχολές και τα τμήματα με άνοδο βάσεων, αυτά είναι μόλις 35, με το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) να σημειώνει άνοδο 4.199 μορίων και να είναι πρώτο στη σχετική κατηγορία για τα ημερήσια ΓΕΛ. Σε μεγάλη απόσταση, με άνοδο 1.62 μορίων, βρίσκεται το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ενώ είχαμε και μία σχολή στην οποία δεν υπήρξε ούτε άνοδος, ούτε πτώση βάσεων. Ο λόγος για τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορία (ΣΜΥΑ) – Κατεύθυνση Διοικητικής και Εφοδιαστικής Υποστήριξης, που έμεινε… σταθερή στα 16.881 μόρια.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close