Ειδήσεις ΗμέραςΚόσμος

Βαρκελώνη: Συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι συγκρούσεις – Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους

Για δεύτερη ημέρα το κέντρο της Βαρκελώνης έγινε πεδίο συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν νέα διαδήλωση, καταδικάζοντας την κράτηση από τις Αρχές, αυτονομιστών πολιτικών της Καταλονίας.

Οι εννέα κρατούμενοι ηγέτες, κατηγορούνται για προσπάθεια απόσχισης της Καταλονίας το 2017 από την Ισπανία, κάτι που έχει προκαλέσει την οργή χιλιάδων Καταλανών πολιτών. Μόνο προχθές σημειώθηκαν 78 τραυματισμοί από τις σφοδρές μάχες μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων.

Στις χθεσινές πορείες σημειώθηκαν συγκρούσεις, με κάποιους διαδηλωτές να πετούν δοχεία και φωτοβολίδες ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις, βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σε χαρτόνια στη μέση κεντρικών δρόμων της Βαρκελώνης, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών δρόμων. Επιχείρησαν επίσης να ρίξουν τις μπάρες ασφαλείας που είχαν στηθεί γύρω από τα τοπικά κεντρικά γραφεία της ισπανικής κυβέρνησης στο κέντρο της πόλης.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε γκλοπ ενάντια στους διαδηλωτές, αποτρέποντας τους να αποκλείσουν αυτοκινητοδρόμους και έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην περιοχή. Ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Mossos δήλωσε ότι τρία άτομα συνελήφθησαν. Αλλού, διαδηλωτές άναψαν κεριά, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ελευθερία για τους πολιτικούς κρατούμενους».

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close