Ειδήσεις ΗμέραςΕλλάδα

ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι – Συγκέντρωση το απόγευμα στο Σύνταγμα

Η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ ξεκίνησε 48ωρη απεργία, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία, θα προχωρήσουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, διαμαρτυρόμενοι για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την ΔΕΗ.

Οι εργαζόμενοι, ανέστειλαν κατά μία ημέρα τις κινητοποιήσεις τους λόγω της κακοκαιρίας Γηρυόνης και μάλιστα από αυτές σήμερα και αύριο, θα εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι στη Ρόδο, καθώς το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Χαλκοκονδύλη σήμερα στις 3 το μεσημέρι και θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στις 5 το απόγευμα. Μεταξύ των αιτημάτων των εργαζομένων, είναι να μην επιτραπεί η κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στην επιχείρηση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή: Καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δημιουργεί εργαζομένους δυο ταχυτήτων και καταργεί το τιμολόγιο ρεύματος για το προσωπικό». Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, η κυβέρνηση προετοιμάζει «το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων , την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ».

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close