Ειδήσεις ΗμέραςΚόσμος

Γερμανία: Οδηγός έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα τραυματίζοντας 16 άτομα – Υποψίες για τρομοκρατική ενέργεια

Ενας οδηγός έπεσε πάνω σε άλλους οδηγούς που περίμεναν να περάσουν από ένα φανάρι, στη πόλη Λίμπουργκ της Γερμανίας, τραυματίζοντας 16 άτομα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της χώρας, ο άγνωστος είχε κλέψει το φορτηγό με το οποίο έπεσε με μανία πάνω σε πολλά αυτοκίνητα, τραυματίζοντας 16 ανθρώπους, για να συλληφθεί μετά. Ο δράστης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό για ποιους λόγους έκανε την συγκεκριμένη επίθεση, αλλά στην αστυνομία δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Αυτό, γιατί όπως ανέφερε η Γερμανική αστυνομία, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για το υπόβαθρο του δράστη.

Μάρτυρες του περιστατικού έκαναν λόγο για αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του άνδρα που έπεσε πάνω στα αυτοκίνητα με το κλεμμένο φορτηγό, το απόγευμα της Δευτέρας. Εκτός των 16 ατόμων που τραυματίστηκαν από την επίθεση και ο ίδιος έχει τραυματιστεί ελαφρά. Έπεσε με το λευκό φορτηγό πάνω σε εννέα αυτοκίνητα συνολικά, με το Γερμανικό πρακτορείο να αναφέρει πως ένας εκ των τραυματιών, είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

«Δεν αποκλείουμε απολύτως τίποτε» ως προς τα κίνητρα του υπόπτου, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γερμανικό Πρακτορείο, σε ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας.

Μάρτυρες: Ελεγε συνέχεια «Αλλάχ»

Ο δράστης φέρεται να είναι ένας άνδρας στα 30 του χρόνια περίπου, με γενειάδα και κοντοκουρεμένα μαλλιά, ενώ δεν αποκλείουν να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Ο οδηγός του οποίου το φορτηγό έκλεψε, περιέγραψε την στιγμή που του πήρε το όχημα, πριν το ρίξει πάνω στα άλλα αυτοκίνητα. «Τον ρώτησα: τι θέλεις από μένα; Δεν είπε ούτε λέξη. Τον ξαναρώτησα, και τότε με τράβηξε έξω από το αυτοκίνητο», αφηγήθηκε ο οδηγός.

Μετά τη σύγκρουση, μια ομάδα ανθρώπων που έκανε τζόγκινγκ τον είδε με αίματα στα χέρια και τη μύτη, ενώ μια εργαζόμενη σε γραφείο δίπλα από τον τόπο του ατυχήματος, είπε πως έδωσε το όνομα Μοχάμεντ, όταν τον ρώτησαν ποιος είναι. Μάλιστα, ανέφεραν ότι πολλές φορές είπε την λέξη «Αλλάχ», κάτι που άλλαξε τη στάση των ανθρώπων που πήγαν να τον βοηθήσουν. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει κανένα από αυτά τα στοιχεία.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close