Ειδήσεις ΗμέραςΕλλάδαΙατρικά ΝέαΠερίθαλψη & Ασφάλιση

Διακοπή ρεύματος για 13 ώρες στο ΚΑΤ – Βλάβη και στην αποχέτευση, νερά στους διαδρόμους

Απίστευτες εικόνες αντίκρισαν ασθενείς που βρίσκονταν στο ΚΑΤ την Τετάρτη, καθώς στο νοσοκομείο έγινε διακοπή ρεύματος για περίπου 13 ώρες, ενώ παράλληλα εξαιτίας προβλήματος στην αποχέτευση διάδρομοι γέμισαν νερά.

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης υπήρξε διακοπή ρεύματος στο ΚΑΤ και τέθηκαν σε λειτουργία οι γεννήτριες, οι οποίες όμως δεν είναι σε θέση να στηρίξουν την πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου. Ετσι, ο μαγνητικός και ο αξονικός τομογράφος δεν δούλευαν, ουρές σχηματίστηκαν στο μοναδικό ακτινολογικό μηχάνημα που λειτουργούσε, σκοτάδι υπήρχε σε κάποιους διαδρόμους, ενώ πρόβλημα υπήρχε και με κάποια από τα ασανσέρ του νοσοκομείου.

Το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του ΚΑΤ προκλήθηκε από βλάβη διακόπτη, ο οποίος στοιχίζει περίπου 8.000 ευρώ. Τελικά, η λειτουργία του νοσοκομείου αποκαταστάθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.
Νερά σε διαδρόμους του ΚΑΤ

Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα στο ΚΑΤ, καθώς οι ασθενείς αντίκρισαν και νερά σε διαδρόμους του νοσοκομείου, καθώς υπάρχει βλάβη στο σύστημα αποχέτευσης. «Εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες νερά της αποχέτευσης φεύγουν σε χώρους του νοσοκομείου, από διαδρόμους, μέχρι γραφεία γιατρών», δήλωσε στο Open ο Γιάννης Παπαζαχαρίας, γ.γ. των εργαζομένων στο ΚΑΤ.

«Η υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου ΚΑΤ όπως και των άλλων Νοσοκομείων οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις. Οι ευθύνες της Διοίκησης είναι τεράστιες καθώς δεν προσήλθε καν στο νοσοκομείο όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα. Τα νοσοκομεία- όπως παραδέχτηκε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουν 1 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τέλος Σεπτέμβρη στερεύουν οι προϋπολογισμοί τους. Θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα», επεσήμανε η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close