Οικονομία

ΔΝΤ: Σε πολύ καλύτερη πορεία η ελληνική οικονομία

Τι αναφέρει για το θέμα της πρόωρης αποπληρωμής των δανείων της χώρας στο ΔΝΤ

 Η Ελλάδα βρίσκεται «σε πολύ καλύτερη πορεία» όσον αφορά στη βιωσιμότητα της οικονομίας και την ανάπτυξη, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, διευκρινίζοντας ότι αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στις μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα.

Κληθείς να σχολιάσει αν η «αδύναμη πειθαρχία πληρωμών», που επισημαίνεται στην πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, αποτελεί ένα πολιτισμικό χαρακτηριστικό ή μια κληρονομιά της κρίσης, ο εκπρόσωπος του Ταμείου περιορίστηκε στο να επαινέσει τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός και οι ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Τα εύσημα πηγαίνουν στις ελληνικές αρχές και τον ελληνικό λαό. Νομίζω ότι έχουν επιδείξει μεγάλη επιμονή και υπομονή για να προωθήσουν αυτές τις μεταρρυθμίσεις […] Θα ήθελα, λοιπόν, να συγχαρώ τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει τα τελευταία χρόνια για να αντιμετωπίσει το βάθος της κρίσης που βρέθηκε μπροστά του», σημείωσε ο κ. Ράις.

Όσον αφορά στο θέμα της πρόωρης αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ, ξεκαθάρισε πως αυτή είναι μία απόφαση που θα λάβουν οι ελληνικές αρχές, προσθέτοντας όμως ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους επίσημους πιστωτές.

Τέλος, αναγνώρισε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να μειώσει το συνολικό κόστος δανεισμού της χώρας.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close