Ειδήσεις ΗμέραςΕλλάδαΙατρικά ΝέαΠερίθαλψη & Ασφάλιση

Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις από σήμερα στο μετρό Συντάγματος – Δείτε το πρόγραμμα

για 10η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου», προσφέροντας δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, γιατροί από την Α’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών θα στήνουν ένα ιατρείο, στην αίθουσα του σταθμού μετρό Συντάγματος. Εκεί, από σήμερα, μέχρι και το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, θα υποβάλλουν τους ενδιαφερόμενους σε καρδιολογικές εξετάσεις.

Η δωρεάν εξέταση προβλέπει αξιολόγηση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού τους. Οι καρδιολόγοι που θα βρίσκονται στο σημείο θα προσδιορίσουν επίσης τον καρδιαγγειακό κίνδυνο που διατρέχουν, βάσει ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Ο προσδιορισμός αυτός θα γίνεται δωρεάν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους εξεταζόμενους.

Οι καρδιολογικές εξετάσεις θα γίνονται από τις 9:00 το πρωί μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα.

Καρδιολόγοι: Τι επιβαρύνει την καρδιαγγειακή υγεία

Οι γιατροί που θα πραγματοποιούν τις δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις θα ενημερώνουν τους πολίτες για τους παράγοντες που υπονομεύουν την καρδιαγγειακή υγεία.

Οι παράγοντες αυτοί, σύμφωνα με το ΕΛΙΚΑΡ,είναι:

Η υπέρταση
Η υψηλή χοληστερόλη
Το αυξημένο σάκχαρο
Η κακή διατροφή
Το κάπνισμα
Η παχυσαρκία
Η έλλειψη άσκησης

Και τις τρεις ημέρες, οι γιατροί του ΕΛΙΚΑΡ θα βρίσκονται στην αίθουσα του Μετρό στο Σύνταγμα από τις 09.00 π.μ. έως και τις 17.00 μ.μ.

Το πρόγραμμα «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου» του ΕΛΙΚΑΡ έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η εκδήλωση του ΕΛΙΚΑΡ, και οι προσφερόμενες καρδιολογικές εξετάσεις, πραγματοποιούνται πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς στις 29 Σεπτεμβρίου.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close