Ιατρικά ΝέαΠερίθαλψη & ΑσφάλισηΦάρμακα

Ερευνα: Οι αισιόδοξοι κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν από έμφραγμα

Οσοι είναι αισιόδοξοι και βλέπουν με πιο θετικό τρόπο τη ζωή διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα από καρδιαγγειακό επεισόδιο, όπως έμφραγμα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα αυτή επιβεβαιώνει προηγούμενα ευρήματα για τον τρόπο που η ψυχική διάθεση επηρεάζει τη σωματική υγεία του ανθρώπου. Για παράδειγμα, πριν από ένα μήνα είχε δημοσιευθεί έρευνα σύμφωνα με την οποία οι αισιόδοξοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να ζήσουν περισσότερα χρόνια.

Η νέα μελέτη αξιολόγησε τα ευρήματα 15 ερευνών που είχαν δημοσιευθεί από το 2001 έως το 2017 και αφορούσαν συνολικά 230.000 ανθρώπους, για μια περίοδο από δύο έως 40 χρόνια. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, σε σχέση με τους απαισιόδοξους ανθρώπους, οι πιο αισιόδοξοι είχαν κατά μέσο όρο 35% μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου και 14% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Βρέθηκε ότι όσο πιο αισιόδοξος είναι κανείς, τόσο μειώνεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος και το αντίστροφο.

Αισιοδοξία ίσον… υγεία

Οι πιο αισιόδοξοι τείνουν να ζουν πιο υγιείς ζωές, με καλύτερη διατροφή, σωματική άσκηση και φροντίδα για την πρόληψη των προβλημάτων υγείας τους, εμφανίζοντας συνήθως χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και λιγότερη φλεγμονή στο σώμα τους. Είναι επίσης καλύτεροι στο να λύνουν προβλήματα και να αντεπεξέρχονται στις αναποδιές της ζωής, αναφέρει η έρευνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι η αισιοδοξία επηρεάζεται κυρίως από μη γενετικούς παράγοντες, συνεπώς είναι κάτι που μπορεί να «καλλιεργήσει» κάποιος άνθρωπος και με αυτό τον τρόπο, να βελτιώσει την υγεία του.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close