Ειδήσεις ΗμέραςΚόσμος

Ερευνα: Ο μισός πληθυσμός της Ευρώπης φοβάται περισσότερο την κλιματική αλλαγή από την ανεργία ή την τρομοκρατία

Σχεδόν ο ένας στους δύο πολίτες, φοβάται περισσότερο την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ/EIB), το 47% του πληθυσμού της Ευρώπης τονίζει ότι φοβάται περισσότερο την κλιματική αλλαγή, παρά άλλα ζητήματα όπως η ανεργία ή η τρομοκρατία, σύμφωνα με την μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η έρευνα της EΤΕπ που έγινε σε δείγμα 30.000 ερωτηθέντων από 30 χώρες, ανάμεσά τους η Κίνα και οι ΗΠΑ, δείχνει ότι το 47% των Ευρωπαίων βλέπει την κλιματική αλλαγή ως υπ’ αριθμόν 1 απειλή στη ζωή τους, περισσότερο από την ανεργία, την ευρείας κλίμακας μετανάστευση και τις ανησυχίες για την τρομοκρατία.

«Οι Ευρωπαίοι πολίτες ανησυχούν σε μεγάλο βαθμό για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην καθημερινή τους ζωή και στο μέλλον» δήλωσε η ‘Εμα Ναβάρο, αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, αρμόδια για τη δράση υπέρ του κλίματος και το περιβάλλον.

«Είναι ενδιαφέρον ότι πολλοί από αυτούς είναι αισιόδοξοι απέναντι στη δυνατότητα αυτό να αντιστραφεί. Δυστυχώς, η επιστήμη υποστηρίζει το αντίθετο. Έχουμε μία ευκαιρία να περιορίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη και να μετριάσουμε τις συνέπειες της», συμπλήρωσε.

Κλιματική αλλαγή: Μεγαλύτερη ανησυχία στη Κίνα

Η έρευνα, η πρώτη από τις τέσσερις που διενεργεί η ΕΤΕπ, δείχνει ότι ο βαθμός ανησυχίας για την κλιματική αλλαγή είναι ακόμη υψηλότερος στην Κίνα σε σχέση με την ΕΕ, με το 73% των ερωτηθέντων να την θεωρεί ως τη μεγαλύτερη απειλή για την κοινωνία, σε σχέση με το 49% στις ΗΠΑ όπου οι περισσότεροι πολίτες ανησυχούν περισσότερο για την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Η μελέτη δείχνει επίσης ότι το 41% των νεαρών Ευρωπαίων ηλικίας μεταξύ 15 και 29 ετών, ειδικά από τις χώρες του νότου όπως η Ισπανία, η Ελλάδα και η Γαλλία, πιστεύουν ότι θα πρέπει να μετακομίσουν σε άλλη χώρα λόγω της κλιματικής αλλαγής.

«Συνολικά, το 82% των Ευρωπαίων τονίζει ότι η κλιματική αλλαγή έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητά τους, μια αντίληψη που φθάνει σε ποσοστό 98% στην Κίνα και 76% στις ΗΠΑ», επισημαίνει η μελέτη.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close