Ειδήσεις ΗμέραςΕλλάδαΙατρικά Νέα

Η ανακοίνωση του Παίδων «Αγία Σοφία» για το αγοράκι που πνίγηκε σε παιδικό σταθμό: «Εφτασε άσφυγμο και απνοϊκό»

Ανακοίνωση για τον θάνατο του μικρού αγοριού, το οποίο έχασε τη ζωή του πριν από λίγες ημέρες, εξέδωσε το νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία». Το αγοράκι κατέρρευσε ενώ βρισκόταν στον παιδικό σταθμό και ως αιτία θανάτου του είχε αναφερθεί ο πνιγμός από τροφή.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, αναφέρονται τα ευρήματα των απεικονιστικών εξετάσεων του μόλις 2,5 ετών αγοριού. Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, το νήπιο, ηλικίας περίπου 2,5 ετών διεκομίσθη στο νοσοκομείο μέσω του ΕΚΑΒ στις 4/10/19, «άσφυγμο και απνοϊκό».

Σύμφωνα με τους γιατρούς, διασωληνώθηκε και μετά από 20΄ καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ανέκτησε αυτόματη κυκλοφορία. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περαιτέρω αντιμετώπιση. Από την πρώτη αξονική τομογραφία εγκεφάλου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν ισχαιμικές αλλοιώσεις. Τις επόμενες ώρες ανέπτυξε εγκεφαλικό οίδημα το οποίο αντιμετωπίστηκε τόσο φαρμακευτικά όσο και χειρουργικά από την Nευροχειρουργική Kλινική με τη διενέργεια άμφω αποσυμπιεστικής κρανιεκτομής.

Παρά την πλήρη υποστήριξη όλων των συστημάτων φαρμακευτικά και μηχανικά το νήπιο παρουσίασε συνεχή επιδείνωση και κατέληξε στις 14.10.2019. Μεταφέρθηκε για τη διενέργεια νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η δικηγόρος του παιδικού σταθμού αρνείται ότι το παιδί πνίγηκε

Το αγοράκι ήταν γιος αστυνομικού. Σε ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής, «ο θάνατος του παιδιού προήλθε από πνιγμό λόγω τροφής και ενώ βρισκόταν σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό». Το άτυχο παιδί έδινε για μέρες μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ωστόσο δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το αγοράκι πέθανε τρώγοντας αρακά.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος του παιδικού σταθμού των Νοτίων Προαστίων, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δήλωσε πως το άτυχο παιδί δεν πνίγηκε από φαγητό, αφού οι διασώστες είπαν πως οι αεραγωγοί του ήταν κενοί.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close