Ειδήσεις ΗμέραςΚόσμος

Ιαπωνία: Ισχυρός τυφώνας «χτύπησε» το Τόκιο – Ανεμοι 216 χιλιομέτρων την ώρα

Ο τυφώνας Φασάι «χτύπησε» σήμερα το Τόκιο στην Ιαπωνία, με ριπές ανέμου ταχύτητας ως και 216 χιλιομέτρων ανά ώρα και βροχοπτώσεις-ρεκόρ.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ώθησαν τις Αρχές να εκδώσουν οδηγίες κατεπείγουσας απομάκρυνσης πολιτών από τις εστίες τους, προκαλώντας διακοπές της ηλεκτροδότησης, υλικές ζημιές και εκτεταμένα προβλήματα στις συγκοινωνίες. Ο Φασάι άρχισε να πλήττει νωρίς το πρωί την Τσίμπα, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, αφού πέρασε τον Κόλπο του Τόκιο. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι ταχύτητας ως και 207 χλμ ανά ώρα, οι ισχυρότεροι που έχουν καταγραφεί ποτέ στη περιοχή. Οι αρχές εξέδωσαν οδηγίες απομάκρυνσης 390.000 και πλέον κατοίκων από τις εστίες τους, που πάντως δεν ήταν υποχρεωτική. Τους παρότρυναν επίσης να πάνε σε καταφύγια για λόγους ασφαλείας, χωρίς να είναι επίσης υποχρεωμένοι να το πράξουν, εφ’ όσον δεν το επιθυμούσαν.

Σε αρκετές συνοικίες της ιαπωνικής πρωτεύουσας αποφασίστηκε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά σήμερα, λόγω των κινδύνων που προκαλεί ο τυφώνας, ακόμη και μετά το πέρασμά του..

Τουλάχιστον 900.000 πελάτες της Tokyo Electric Power (TEPCO) δεν είχαν ρεύμα στην περιοχή της πρωτεύουσας, ειδικά στην Τσίμπα. Σπίτια υπέστησαν ζημιές στην περιοχή Σιζουόκα, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, αλλά και στο Τόκιο, όπως διαπίστωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Υπέστησαν επίσης ζημιά σιδηροτροχιές, για παράδειγμα όταν δέντρο έπεσε πάνω σε αυτές που συνδέουν το Τόκιο με νότια προάστιά του, προς τη Γιοκοχάμα.

Τόκιο: Ακυρώθηκαν πτήσεις, σε επαγρύπνηση οι Αρχές

Από τον τυφώνα δεν έχουν καταγραφεί σοβαροί τραυματισμοί, με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία σε έκτακτο δελτίο της, να δίνει οδηγίες για το πως οι κάτοικοι θα έμεναν ασφαλείς. Αν και ο τυφώνας πέρασε, εξακολουθούν να υπάρχουν σφοδρές ριπές ανέμων. Ιαπωνικές σιδηροδρομικές γραμμές ακύρωσαν 100 δρομολόγια τρένων, ενώ και στα αεροδρόμια, ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις. Ο Φασάι ήταν ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε το Τόκιο τα τελευταία χρόνια.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close