Ειδήσεις ΗμέραςΕλλάδα

Καιρός: Και ξαφνικά θα χειμωνιάσει – Πού αναμένεται να χιονίσει

Δεκέμβριος και ο καιρός συμβαδίζει με το ημερολόγιο.

Ηδη από την Κυριακή η θερμοκρασία έπεσε αισθητά, στους υπό το μηδέν σε πολλές περιοχές και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο από σήμερα αναμένεται ψυχρή εισβολή και χιόνια.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι κατακόρυφη, ενώ αναμένονται και χιόνια. Οι άνεμοι θα φτάσουν ακόμα και τα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο καιρός θα ξεκινήσει αρχικά να είναι άστατος με βροχές στα δυτικά. Στη συνέχεια θα υπάρξουν χιονοπτώσεις οι οποίες μπορεί να είναι και ισχυρές.

Καλλιάνος: Χειμώνας για 30 ώρες

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο η Βόρεια Ελλάδα είναι εκείνη που θα «πληγεί» από το «ψυχρό μέτωπο» που καταφθάνει στη χώρα μας. Από την Τρίτη το βράδυ θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια στα βόρεια και θα χιονίσει στα ορεινά και σε αρκετά ημιορεινά της Μακεδονίας και Θράκης.

«Να προετοιμάζεται η Βόρεια Ελλάδα για την πρώτη χιονόπτωση»

«Να προετοιμάζεται η Βόρεια Ελλάδα για την πρώτη χιονόπτωση για φέτος!

Από την Τρίτη το βράδυ θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια στα βόρεια και θα χιονίσει στα ορεινά και σε αρκετά ημιορεινά της Μακεδονίας και Θράκης.

Ειδικά σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από αργά το βράδυ της Τρίτης και μέσα στη νύχτα προς την Τετάρτη.

Εκτιμάται ότι ειδικά των νομών Πιερίας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης ίσως πρόσκαιρα έχουμε ακόμη και εκπλήξεις αν υπάρξει “συγχρονισμός” του υετού (βροχής – χιόνι) με την έλευση των ψυχρών αερίων μαζών.
Ίδιες εκπλήξεις αναμένονται και στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και ίσως και Καβάλας, δηλαδή πιθανές ενδεχόμενες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα ημιορεινά (ενδεικτικά πάνω από τα 200-300 μέτρα).

Στην υπόλοιπη κεντρική και νότια Ελλάδα το κρύο θα γίνει αισθητό την Τετάρτη και θα συνοδεύεται από τοπικές βροχές και χιόνια που περιοριστούν μόνο στα ορεινά.

Οι άνεμοι από το βράδυ της Τρίτης θα ενισχυθούν πολύ στα βόρεια, θα ξυρίζει όπως λέμε και εν συνεχεία οι βοριάδες θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα μέσα στην Τετάρτη. Η ένταση των βοριάδων στο Αιγαίο την Τετάρτη θα αγγίζει τα 7 μποφόρ και οι ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ αντίστοιχα».

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close