Ειδήσεις ΗμέραςΕλλάδα

Και οι θάλασσες θυμίζουν ακόμη καλοκαίρι – Το νερό έχει θερμοκρασίες Ιουνίου

Κολύμπι τον Οκτώβριο, όπως τον Ιούνιο. Σε υψηλά επίπεδα διατηρείται στις περισσότερες ελληνικές θάλασσες η επιφανειακή θερμοκρασία τους εξαιτίας του καλού καιρού.

Φυσικά, η καλοκαιρινή θερμοκρασία στις θάλασσες είναι κάτι που οφείλεται στην παρατεταμένη ηλιοφάνεια και στις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας, κατά το πρώτο μισό του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Άλλωστε, σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού, σήμερα η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς κατά τόπους, ενώ ο ήλιος και η ζέστη θα παραμείνουν όλη την εβδομάδα.

Το νερό της θάλασσας είναι ζεστό όπως τον Ιούνιο

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα νερά να είναι πιο ζεστά του αναμενομένου και να θυμίζουν Ιούνιο, ιδιαίτερα στο Ιόνιο, στα Δωδεκάνησα και στα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου, όπου η απόκλισή (άνοδος) της θερμοκρασίας τους από τις κανονικές για την εποχή τιμές φθάνει τους δύο βαθμούς Κελσίου.

Από την άλλη, υπάρχει μια ξεκάθαρη αντίθεση σε σχέση με το Κεντρικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες. Οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν (άτυπο μελτέμι) στα κεντρικά κυρίως τμήματα του Αιγαίου, συγκρατούν εκεί την επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας πολύ κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η απόκλιση τής θερμοκρασίας των νερών στις Κυκάδες κυμαίνεται σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών στον συν/πλην μισό βαθμό Κελσίου σε σχέση με τις συνήθεις θερμοκρασίες για Οκτώβριο.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close