Ειδήσεις ΗμέραςΚόσμος

Παρίσι: Άγιος Βασίλης δύτης θα κολυμπά σε ενυδρείο μέχρι τα Χριστούγεννα – Ανάμεσα σε καρχαρία

Το ενυδρείο στο Παρίσι αποκάλυψε μια νέα, πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη έκθεση. Σε αυτή, ανάμεσα στα πλάσματα του νερού, οι μαθητές παρακολουθούν και έναν υποβρύχιο Άη Βασίλη.

Φορώντας την παραδοσιακή στολή, αλλά και βατραχοπέλιδα και μπουκάλες οξυγόνου, ο δύτης Αη Βασίλης θα κολυμπά καθημερινά στο ενυδρείο του Παρισιού τις ημέρες των Χριστογέννων, ανάμεσα σε τροπικά ψάρια και έναν καρχαρία.

«Ο Καρχαρίας είναι ένα ζώο που δεν θα επιτεθεί σε άνθρωπο χωρίς λόγο. Υπάρχουν επιθέσεις, αλλά συνήθως οφείλονται σε ατύχημα» ανέφερε ο Αλεξάντρ Νταλονί, επιστήμονας στο Ενυδρείο, μιλώντας στο Reuters.

Ένας Άγιος Βασίλης στη μάχη για την Κλιματική Αλλαγή

Το σόου είναι μέρος μια προσπάθειας του ενυδρείου του Παρισιού να ευαισθητοποιήσει τα μικρά παιδιά γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, η μείωση της βιοποικιλότητας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όλα αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα με την διασκεδαστική παράσταση του Άγιου Βασίλη, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σόου για την μόλυνση στον Βόρειο Πόλο και να επισκεφτούν αίθουσες που ενημερώνουν για περιβαλλοντικά ζητήματα.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close