Ειδήσεις ΗμέραςΕλλάδαΟικονομία

Πού πέφτει ο ΦΠΑ στο 13% – Μειώσεις φόρου σε «ευαίσθητα» αγαθά με το νέο φορολογικό

Νέες μετατάξεις αγαθών από το ΦΠΑ 24% στο 13%, φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο, υλοποιώντας τις σχετικές κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι πρόκειται για μειώσεις φόρου σε “ευαίσθητα” αγαθά, που σχετίζονται με την ασφάλεια αλλά και την ενίσχυση των οικογενειών.

Συγκεκριμένα, ο ΦΠΑ πέφτει στο 13% σε:

Παρασκευάσματα με βάση τα δημητριακά, τα αλεύρια, τα άμυλα κάθε είδους ή το γάλα, περιλαμβανομένων των παρασκευασμάτων για τη διατροφή των βρεφών και παιδιών, συσκευασμένων για τη λιανική πώληση. Είδη ζαχαροπλαστικής. Επί της ουσίας πρόκειται για τροποποίηση της ισχύουσας εξαίρεσης, έτσι ώστε να καλυφθούν από το μειωμένο ΦΠΑ και όλες οι συσκευασμένες κρέμες, δηλαδή όχι μόνο η πρώτη ύλη για την παρασκευή τους
Καλύμματα κεφαλής ασφαλείας (κράνη)
Είδη για τη βρεφική ασφάλεια και προστασία, ήτοι απορροφητικές πάνες για βρέφη, από κάθε ύλη και καθίσματα αυτοκινήτου παιδικά και τα μέρη αυτών. Ειδικά όσον αφορά στις πάνες, η ετήσια δαπάνη σύμφωνα με έρευνες μπορεί να φτάσει ως και τα 1.000 ευρώ.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι ευνοϊκές διατάξεις θα ισχύσουν από 1/1/2020, εκτός εάν στο πλαίσιο της διαβούλευσης αποφασιστεί να εφαρμοστούν με την ψήφιση τους.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close