Ιατρικά ΝέαΠερίθαλψη & ΑσφάλισηΦάρμακα

Το μαγειρικό κόλπο που ενεργοποιεί την αντικαρκινική δράση του σκόρδου

Η διατροφική αξία του σκόρδου στον οργανισμό είναι γνωστή σε όλους.

Πρόκειται για μια υπερτροφή που χαρίζει μακροζωία, καθώς δρα κατά της γήρανσης, του καρκίνου, της κατάθλιψης, του εμφράγματος και των ιών, μεταξύ άλλων. Ο βολβός του σκόρδου περιέχει τουλάχιστον 400 χημικές ουσίες, οι οποίες του χαρίζουν στο λαχανικό ιδιότητες που θωρακίζουν τον οργανισμό.

Πώς, όμως, το σκόρδο χαρίζει τις θαυματουργές ιδιότητές του

Για να αξιοποιήσετε τα οφέλη του σκόρδου στο μαγείρεμα, πρέπει να κάνετε μία κίνηση πριν το μαγειρέψετε. Αφού το κόψετε κομματάκια ή το λιώσετε, χρειάζεται να περιμένετε 10-15 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

Ο χρόνος αυτός επιτρέπει σε ένα ένζυμο του σκόρδου να αναμειγνύεται και να αντιδρά με τα υπόλοιπα συστατικά και να παράγει την αλισίνη, όπως αναφέρει η Χριστίνα Οικονομίδου – Πιερίδου, Κλινική διατροφολόγος, διατροφολόγος, M.Sc. Nutritional Medicine, στο βιβλίο της Anticancer: Η προληπτική δύναμη των τροφών – Οδηγός διατροφής για να μειώσετε ον κίνδυνο του καρκίνου. Η αλισίνη σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου, ωστόσο, η θερμότητα καταστρέφει το ένζυμο που ευθύνεται για την παραγωγή της. Γι’ αυτό, λοιπόν, περιμένετε 10-15 λεπτά, πριν μαγειρέψετε το σκόρδο.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close