Ειδήσεις ΗμέραςΚόσμος

Τραγικές ιστορίες από τη φωτιά στο πλοίο στην Καλιφόρνια: Παιδάκια που γιόρταζαν τα γενέθλιά τους, οικογένειες ολόκληρες ξεκληρίστηκαν

Μια οικογένεια, ένας καθηγητής με την κόρη του, καθώς και μαθητές ενός σχολείου, φέρονται να είναι στη λίστα των θυμάτων του σκάφους που έπιασε φωτιά στη Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τα Αμερικανικά ΜΜΕ, ένας καθηγητής της φυσικής, ήταν στο σκάφος μαζί με την κόρη του, αλλά και με μαθητές ενός σχολείο που τους συνόδευε μια δασκάλα καταδύσεων, κάτι για το οποίο είχαν οργανώσει και την εκδρομή στην περιοχή.

Το σκάφος Conception

Στο Conception επέβαιναν 39 άτομα, εκ των οποίων τα 25 έχει επιβεβαιωθεί πως έχασαν την ζωή τους, ενώ άλλα 9 αγνοούνται

Στο σκάφος βρίσκονταν 39 άτομα, με τα 25 από αυτά να έχει επιβεβαιωθεί πως έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλα 9 αγνοούνται ακόμη. Οι μόνοι που κατάφεραν να γλιτώσουν, ήταν τα πέντε μέλη του πληρώματος, που βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν. Ακόμη δεν έχει γίνει η ταυτοποίηση των θυμάτων, αλλά συγγενείς του καθηγητή, επιβεβαίωσαν πως ήταν πάνω στο σκάφος μαζί με την κόρη του. Ταυτόχρονα, στα social media έκαναν γνωστό φίλοι των μαθητών πως βρίσκονταν εκεί.

Καλιφόρνια: Μαθητές και οικογένεια στα θύματα

Τραγική φιγούρα είναι μια μητέρα, η Σουσάνα Ρόσας, η οποία είχε τα τρία της παιδιά στο σκάφος. Οι Εβανμίτσελ, Νικόλ και Αντζελα Ρόουζ Σολάνο, ήταν στο σκάφος με τον πρώην σύζυγό της, Μάικλ και την μητριά τους, Φερνίσα Σισόν. Είχαν πάει μαζί του για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του, αλλά έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό αυτό δυστύχημα.

Τραγική ειρωνεία είναι πως ανάμεσα στα θύματα, υπήρχαν τρία τα οποία είχαν πάει στη συγκεκριμένη εκδρομή για να γιορτάσουν με αυτόν τον τρόπο τα γενέθλιά τους.

Στη λίστα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους είναι και ένας καθηγητής της φυσικής, ο Σκοτ Καν, ο οποίος βρισκόταν στο σκάφος μαζί με την κόρη του. Ανάμεσα στα θύματα είναι και μαθητές σχολείου από τη Σάντα Κρουζ, όπως επιβεβαιώθηκε και από τον διευθυντή του σχολείου.

Στη λίστα των θυμάτων είναι και ένα ζευγάρι, από την Αριζόνα, η Πατρίτσια Μπάιζινγκερ με τον Νικ Μπαλτζ, καθώς και η δασκάλα καταδύσεων και θαλάσσια βιολόγος, η Κρίστι Φίνσταντ, η οποία είχε πάει στην συγκεκριμένη εκδρομή. Είναι από τα θύματα που επίσης δεν έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά ο αδερφός της επιβεβαίωσε πως ήταν στο σκάφος.

«Σ’ αγαπώ Άλι και ξέρεις πως θα το κάνω πάντα. Θα μου λείπεις» γράφει μια φωτογραφία δίπλα στα κεριά που έχουν τοποθετήσει συγγενείς στην μνήμη των θυμάτων

Τα ερωτηματικά των Αρχών στη Καλιφόρνια για το πλήρωμα

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές στη Καλιφόρνια συνεχίζουν να ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος έπιασε φωτιά. Ενα από τα ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση ακόμη, είναι το γιατί δεν υπήρχε άνθρωπος να είναι ξύπνιος από το προσωπικό του πλοίου, έτσι ώστε σε περίπτωση κινδύνου να ειδοποιήσει γρήγορα.

Άγνωστα παραμένουν ακόμη τα αίτια της πυρκαγιάς στο πλοίο Conception

Οπως έχει προκύψει, το πλήρωμα κατάλαβε έγκυρα την φωτιά και βούτηξε στη θάλασσα, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν προσπάθησαν να ξυπνήσουν τους επιβάτες έγκαιρα. Το πλοίο είχε τρία καταστρώματα και αυτοί βρίσκονταν στο πάνω, με το μεσαίο να έχει μια τραπεζαρία και τους επισκέπτες να βρίσκονται στο κάτω μέρος του σκάφους. Γι’ αυτό και το πλήρωμα σώθηκε, καθώς βρισκόταν στο πάνω μέρος του σκάφους. Παράλληλα, από τις έρευνες προέκυψε πως δεν υπήρχαν πόρτες στον χώρο όπου κοιμόντουσαν οι επιβάτες, αλλά κάποιες κουρτίνες χώριζαν τον χώρο όπου κοιμόντουσαν.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close