Ειδήσεις ΗμέραςΕλλάδαΟικονομία

Φθηνότερο το πετρέλαιο σε σχέση με πέρυσι – Στο 1,04 η αρχική τιμή του στην Αττική

Χαμηλότερες θα είναι οι τιμές για το πετρέλαιο θέρμανσης σε σχέση με το 2018. Αυτό τουλάχιστον τόνισε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ασμάτογλου η τιμή στην Αττική αναμένεται να ξεκινήσει από το 1,04 ευρώ (για μεγάλες ποσότητες), αλλά ασφαλώς η τιμή θα είναι μεγαλύτερη στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ασμάτογλου είπε ότι ακόμη και με τη χρήση του συστήματος «Ηφαιστος» οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης δεν θα μπορούν να πάρουν άμεσα τα χρήματα που δικαιούνται και να λύσουν το πρόβλημα ρευστότητας που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν για να παραγγείλουν πετρέλαιο.

Τέλος, τόνισε ότι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν οι πολίτες να ανακουφιστούν και να μπορέσουν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης σε «λογικές» τιμές, είναι να μειωθούν οι εξοντωτικοί φόροι που διαμορφώνουν την τελική του τιμή.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα λόγω της τιμής του πετρελαίου πολλοί είναι εκείνοι που στρέφονται σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης. Δείτε τον οδηγό του iefimerida.gr σχετικά με την διαμόρφωση των τιμών φέτος σε πέλλετ, μπρικέτες, αλλά και καυσόξυλα.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close