ΑθλητικάΕιδήσεις ΗμέραςΕλλάδα

Aυτή την ώρα η εκκίνηση του αγώνα δρόμου Σπάρταθλον στην Ακρόπολη – Καθυστερήσεις στους δρόμους

Αυτή την ώρα, από τους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακρόπολης των Αθηνών, γίνεται η εκκίνηση του 37ου Διεθνούς Αγώνα Υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον 2019».

Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται από νωρίς στους δρόμους της πόλης και κατευθύνουν την κυκλοφορία, ενώ σημειώνεται αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας.
Περίπου 400 δρομείς από 50 χώρες του κόσμου (πέρσι νικητής ήταν ένας Ιάπωνας) και μεταξύ τους 60 Έλληνες, θα ξεκινήσουν το μακρύ δρομικό ταξίδι των 246,6 χιλιομέτρων στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη από την Αθήνα στη Σπάρτη.

36 ώρες συνεχούς τρεξίματος μέχρι τη Σπάρτη

Στόχος να φθάσουν το πολύ μέσα σε 36 ώρες που είναι το όριο τερματισμού στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη και να ακουμπήσουν τα πόδια του, σημάδι ότι τερμάτισαν.

Μαζί με τους δρομείς, συμπαραστάτες στη δοκιμασία τους, εκατοντάδες εθελοντές, συνοδοί, γιατροί και φυσιοθεραπευτές. Παράλληλα, κατά μήκος της διαδρομής αναμένεται να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου από την εκκίνηση, τους ενδιάμεσους Δήμους αλλά και τον τερματισμό παρέχοντάς τους ψυχολογική υποστήριξη.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close