Ειδήσεις ΗμέραςΚόσμοςΠολιτική

Brexit: Εντός της εβδομάδας τελειώνουν οι διαπραγματεύσεις, λέει η βρετανική κυβέρνηση

Οι διαπραγματεύσεις της Μεγάλης Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση για το Brexit αναμένεται να ολοκληρωθούν ως το τέλος της εβδομάδας.

Με αυτό το δεδομένο, η κυβέρνηση της Βρετανίας εργάζεται με σκοπό να προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα, όπως γράφει το περιοδικό «The Spectator», επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Κατά τη βρετανική κυβερνητική πηγή την οποία επικαλέστηκε το περιοδικό, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ, δεν δείχνει καμία διάθεση να διαπραγματευτεί τις προτάσεις του Λονδίνου, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, δεν θεωρείται πιθανό να πιέσουν την ΕΕ να συζητήσει επί της πρότασης που έκανε ο ηγέτης των Συντηρητικών και πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, πριν το Δουβλίνο να είναι διατεθειμένο να τις εξετάσει.

«Υπάρχουν αρκετοί στο Παρίσι και στο Βερολίνο που θα ήθελαν να συζητήσουν την προσφορά μας, αλλά η Μέρκελ και ο Μακρόν δεν θα πιέσουν τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Μπρέξιτ Μισέλ Μπαρνιέ, εκτός αν η Ιρλανδία πει πως θέλει να διαπραγματευτεί», ανέφερε η πηγή.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close