Ειδήσεις ΗμέραςΚόσμος

NASA: Ψάχνουν τους πρώτους αστροναύτες εκτός ΗΠΑ που θα ταξιδέψουν στη Σελήνη

Αρκετές χώρες φαίνεται πως θέλουν να εμπλακούν στο πρόγραμμα στο οποίο η NASA θα στείλει αστροναύτες στη Σελήνη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Τζιμ Μπρνίντενστιν, η επιλογή των χωρών από τον Οργανισμό, που θα στείλει για πρώτη φορά μη Αμερικανούς αστροναύτες στο διάστημα, θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς συνδρομές στο πρόγραμμα που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ για την επιστροφή στη Σελήνη.

«Όταν κάνουμε τον λογαριασμό των συνδρομών των διεθνών εταίρων μας σε αυτήν την επιχείρηση, μπορείτε να φανταστείτε ότι πολλές χώρες θα εμπλακούν, σε επαρκές επίπεδο, ώστε να ζητήσουν να στείλουν έναν αστροναύτη στο έδαφος της Σελήνης» δήλωσε ο Μπρίντενστιν, στη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο 70ο Διεθνές Συνέδριο Αστροναυτικής, που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.

Ευρωπαίοι και Ιάπωνες έχουν δημοσίως πει ότι θα ήθελαν να στείλουν τους αστροναύτες τους στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis, βάσει του οποίου προβλέπεται μια πρώτη προσσελήνωση δύο Αμερικανών το 2024, και κατόπιν άλλες αποστολές. «Θέλουμε να στείλουν τους αστροναύτες τους στη Σελήνη. Στόχος μας είναι πολλές χώρες να ζήσουν και να εργαστούν στη Σελήνη την ίδια στιγμή» σημείωσε ο Μπρίντενστιν.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close